Kinderboekenweek 2016

Kinderboekenweek.png

De Kinderboekenweek in Nederland is weer begonnen. Dit betekend dat het lezen van kinderboeken twee weken (van 5 oktober tot en met 16 oktober) centraal staat op scholen, in bibliotheken en op vele andere plekken. Zo wil men kinderen stimuleren meer te gaan lezen. Dit omdat het natuurlijk harstikke leuk en cool is, maar ook omdat het goed is voor onder andere hun taalontwikkeling.

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek Voor altijd jong! Opa’s en Oma’s staan dit jaar dus ook een beetje centraal in dit thema. Het is dan ook ontzettend leuk wanneer opa en/of oma voorlezen aan hun kleinkinderen. Dit is natuurlijk harstikke gezellig en leuk, samen met opa en oma lezen!

Het Kinderboekenweek geschenk van dit jaar is geschreven door Dolf Verroen en heet Oorlog en Vriendschap. Dit boek gaat over een prachtige vriendschap in de oorlog. Met Dolf Verroen zijn 87 jarige leeftijd past hij prima in het kinderboeken thema.

Ook horen er bij de Kinderboekenweek heel veel leuke activiteiten. Kijk via deze link welke activiteiten bij jullie in de buurt zijn. Wie weet kun je er met je kinderen naartoe om de Kinderboekenweek nog meer te beleven.

Via bol.com krijg je nu 30% korting op kinderboeken én bij besteding vanaf €10,- krijg je het leuke Kinderboekenweek geschenk er gratis bij. Als boekenblogger en boekenliefhebben kan ik natuurlijk niet anders dan dit mooie initiatief promoten om zo onze kids aan het lezen te krijgen!

Lezen is tenslotte niet alleen hartstikke leuk, cool en gezellig! Maar ook nog eens heel goed voor de taalontwikkeling!

Geven jullie je liefde voor boeken ook door aan jullie kinderen? En besteden jullie tijdens de Kinderboekenweek ook een beetje meer aandacht aan lezen? Laat het me weten in de reacties hieronder. Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen.

Heel veel liefs,
Pauline

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: