Recensie: Duizend hoog – Katharine McGee

Toen dit boek november jl. uitkwam, heb ik hem gelijk voor de introductieprijs gekocht. Dit zou mijn volgende TBR boek worden. Een Gossip Girl achtig verhaal dat zich in de toekomst afspeelt.. ik ben heel erg benieuwd naar dit verhaal en of het mij die bookhangover kan geven die ik al een tijdje niet gehad heb.


 

Informatie: Cover - Duizend hoog

Naam: Duizend hoog 
Auteur:
Katharine McGee
Uitgever: Moon uitgevers Amsterdam
Aantal Pagina’s: 432
Genre: Fantasie, Young Adult
Vertaling: The Thousandth Floor
Soort: Paperback
Prijs: €19,99
Mijn rating: 5-hartjes
Link:
Koop bij bol.com

 


Samenvatting:

In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone burgers van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk…

De cover:
Ik vind het een mooie classy omslag zonder te veel poespas. Waar het om gaat is wat je ziet: de toren. Omdat ze de toren met goud hebben geaccentueerd, valt hij echt op en komt hij nog meer tot zijn recht. Niet teveel, gewoon precies genoeg. Prachtige cover!

Schijfstijl:
Wat een goed geschreven en in elkaar gezet verhaal! De verdeling tussen de lagere klasse en de hogere klasse in de toren worden erg goed beschreven in dit boek waardoor je een goede indruk krijgt over beide levensstijlen, je deze ook goed begrijpt en makkelijk van elkaar kunt onderscheiden. Het is dus goed opgezet en niet verwarrend.
De hoofdstukken zijn gekoppeld aan de karakters uit het boek. Het zijn niet grote hoofdstukken, hooguit 3 á 4 pagina’s per hoofdstuk met af en toe eens een uitschieter. Dit kan erg motiverend werken om toch nog een extra hoofdstuk te gaan lezen voor het slapen gaan. Zo heb je het boek sneller uit, maar kun je het ook ten alle tijden wegleggen zonder midden in een hoofdstuk te moeten stoppen. Ik vond dit praktisch en best fijn lezen.

Wat vond ik van dit boek?
Ik vond het een ontzettend tof boek! Goed geschreven, fijn om te lezen en een goed opgezet verhaal dat je aan het lezen houdt.
Het verhaal begint met een meisje die van de toren afvalt. Wie het is, wordt tot het allerlaatste moment geheim gehouden. Of ze geduwd, gesprongen of gevallen is, is ook nog een verrassing. Ik vind het erg leuk opgezet. Je weet wat het einde van het boek is, wat er uiteindelijk gaat gebeuren, maar wat er vooraf aan gebeurd is moet je nog gaan lezen. De hogere en lagere klasse hebben zo hun eigen problemen en geheimen. Ze leven erg verschillend maar zijn toch zonder dat ze het weten met elkaar verbonden. Een beetje Gossip Girl stijl zoals vele al zeiden. Je merkt dat beide verdiepingen verschillende soorten levensstijlen hebben wat ik persoonlijk heel mooi uitgewerkt vond in dit boek. In het echte leven heb je namelijk ook die (grote) verschillen in levensstijlen. Dat maakt dit verhaal gelijk een stuk realistischer ondanks dat het zich in de toekomst afspeelt.

Ik vind dat dit boek zeker mijn 5 hartjes verdient. Vanaf pagina 1 heb ik ontzettend genoten van dit verhaal en de karakters in het boek.
Een boekhangover is weer geboren én ik kan dit mooie boek toevoegen aan mijn favorites boekenplank op mijn Goodreads account.

Heb jij Duizend hoog van Katharine McGee ook gelezen? Was jij ook zo enthousiast als ik? Of vond je het juist wat ‘uit de hoogte’?
Laat hieronder in de reactie aan mij weten wat jij er van vond. Ik ontzettend benieuwd naar jullie mening.

Liefs,
Pauline

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: